Varasematel aastatel on meil olnud Cayenne (siin ülemisel fotol 2 aastat tagasi septembri alguses) ja eelmisel aastal Jalapeno. See viimane ei olnud kõige parem valik. Kui üldse, siis panen seda teinekord lisavariandina, aga kindlasti mitte ainsa tšillina. Cayenne oli aga suurepärane, kuivatatud kaunu jätkus mul ka veel selle aasta suvel hoidistesse.Seekord ei olnud Juhani puukoolis sobivat sorti ja võtsin Yanka, kirjelduse järgi Türgis levinud ja seal toitudes laialdaselt kasutatav sort, mis on suuremate kaunadega ja ei ole eriti terav.
Kõigepealt juhtus suve algul õnnetus - üks oks murdus, kui just-just oli õitsenud ja pisikesed viljanupsikud hakkasid kuivavate õite seest paistma. Panin oksa toas vaasi ja paar nädalat tagasi korjasin sellelt peotäie rohelisi kaunu, mis on ka omajagu teravad ja olen toidu sees kasutanud.
Täna korjasin 7 suurt punast iludust, osa jäi veel peale. Esimene sai tükeldatud suvikõrvitsa ikra sisse. Ei saa öelda, et väga vähe terav, täitsa parasjagu.


Kommentaarid
Postita kommentaar